Incassobureau inschakelen? 

Collect.nlEenmalige vordering uit handen geven / Incassobureau inschakelen

Schakel Collect als incassobureau in

Het voeren van een gedegen debiteurenbeheer; bij Collect is het onze specialiteit. Maar wist je dat Collect ook als incassobureau in te inschakelen is? Op efficiënte wijze een achterstallige betaling incasseren zonder dat de relatie tussen jou en je klant beschadigd raakt, wij weten hoe je dat aanpakt!

Facturen worden niet betaald

Je hebt zelf geprobeerd een factuur te innen. Helaas zonder succes. Een incassobureau inschakelen zoals Collect is dan een goede zet. In de communicatie met de debiteur wordt onze naam vermeld, maar we gebruiken wel jouw bankgegevens zodat de openstaande vordering direct naar jou wordt overgemaakt. Wel zo prettig.

Bij Collect hanteren we een selfservice-incasso. Dit houdt in dat je via ons online systeem het incassotraject op de voet kunt volgen. Zo kun je zelfstandig het incassotraject op ieder gewenst moment pauzeren of stopzetten als de factuur is betaald. Het uitgangspunt is dat jij de regie houdt terwijl Collect het proces uitvoert. Lekker overzichtelijk.

Wordt een factuur niet tijdig betaald, dan wordt er eerst gestart met het verzenden van een ingebrekestelling. Wordt daar niet op gereageerd? Dan worden er achtereenvolgend een aanmaning en aangetekende e-mail verstuurd. Volgt er geen reactie, dan wordt de debiteur gebeld. Als de vordering binnen het incassotraject niet wordt geïncasseerd, kan – indien gewenst – de deurwaarder worden ingeschakeld.

Incasseer de factuur via een deurwaarder

Kies jij ervoor om de vordering uit handen te geven aan onze deurwaarder? De deurwaarder neemt in dit geval direct contact op met de debiteur. De reden achterhalen waarom er tot op heden nog geen (volledige) betaling heeft plaatsgevonden is per slot van rekening de eerste stap. Blijkt de debiteur de factuur te willen betalen, maar kan diegene het simpelweg niet dan zal de deurwaarder tot een passende oplossing proberen te komen. Een betalingsregeling is hier een voorbeeld van.

Incassobureau Stream inschakelen

Wil je het traject automatiseren en volledig uitbesteden? Dan kan ons zusterbedrijf Stream je hierbij helpen. Zij bieden een fullservice concept aan.

Schakel incassobureau Collect in

Ja, ik wil een vordering uit handen geven

Wij nemen binnen één werkdag contact met je op. Je kan ook een e-mail sturen naar info@collect.nl.

Contact footer
Alleen voor aanvragen van bedrijven (die bij de KVK zijn ingeschreven).


Dankzij Collect hoeven wij veel minder handmatige handelingen te verrichten. Dit bespaart ons veel tijd.”

Esports Game Arena