Debiteurenflow; de ideale lijn

Collect.nlNieuws / Debiteurenflow; de ideale lijn

Als ondernemer houd je van ontwikkelingen. Ontwikkelingen die tijd besparen en die een ware aanwinst zijn voor jouw bedrijf. Bij Collect hebben we dan iets waarvan jij ontzettend blij gaat worden. We stellen je graag voor aan ons vooruitstrevende debiteurenbeheer- en incassosysteem. Met een soepel lopende debiteurenflow verhoog jij jouw cashflow. Nieuwsgierig? Probeer het zelf!

Debiteurenbeheer via Collect

Het op orde houden van jouw debiteurenbeheer is belangrijk voor een gezonde bedrijfsvoering. Dat weet jij als ondernemer natuurlijk als geen ander. Maar in de praktijk kost het stiekem best veel tijd om een gedegen debiteurenbeheer te voeren en daarom gebeurt het regelmatig even tussendoor. Een herinneringsbrief versturen, omdat er een betaaltermijn is overschreden of je klant n.a.v. een niet-betaalde factuur bellen schiet er dan soms ook even bij in. En dat is zonde. Herken jij jezelf hierin? Jouw debiteurenbeheertraject inclusief incassotraject uit handen geven aan ons Collect-systeem is voor jou uitermate geschikt.

Doordat je jouw boekhoudprogramma koppelt aan ons Collect debiteurenbeheersysteem worden de betaaltermijnen van de facturen in de gaten gehouden. Verstrijkt een betaaltermijn, dan verstuurt het Collect-systeem automatisch een herinneringsbrief naar de debiteur. Reageert de debiteur hier niet op, dan volgt er sowieso een tweede en eventueel een derde herinneringsbrief. Een zogenoemde robot call en happy call behoren tevens tot de mogelijkheden. Mocht dit allen niets opleveren, dan zal het debiteurenbeheertraject automatisch overgaan in het incassotraject. Wil je dit voorkomen? Je kunt zowel het debiteurenbeheertraject als het incassotraject op ieder gewenst moment – met een simpele muisklik – pauzeren of stopzetten.

Gedurende het debiteurenbeheertraject corresponderen we vanuit jouw bedrijfsnaam. Hierdoor zal jouw klant niet doorhebben dat je jouw debiteurenbeheer uitbesteedt aan een derde partij.

Het incassotraject via Collect

Heb je er geen enkele moeite mee om je debiteurenbeheer zelf op orde te houden? Het is ook mogelijk om enkel voor het incassotraject het Collect-systeem te gebruiken. Jij bepaalt dan zelf welke factuur je eenmalig uit handen geeft. Nadat je de factuur handmatig in ons systeem hebt geplaatst, wordt de zogenoemde WIK-brief oftewel 14 dagen brief verzonden. Met deze brief krijgt je debiteur een laatste kans om tot betaling over te gaan, zonder dat hierbij incassokosten in rekening worden gebracht. Gaat de debiteur hier niet op in, dan zal na het verstrijken van de genoemde termijn de vordering officieel in het incassotraject belanden. Met de daarbij behorende kosten. In het incassotraject wordt er zowel een aanmaning als aangetekende e-mail verzonden en zullen we de debiteur telefonisch benaderen. Mocht de betaling na deze acties wederom uitblijven, dan gaat de ingebrekestellingsbrief de deur uit waarna het dossier wordt overgedragen aan een deurwaarder.

Gedurende het incassotraject gebruiken we in onze brieven en e-mails ons Collect logo.

Meer informatie

Zou je graag meer informatie ontvangen over hoe ons Collect debiteurenbeheersysteem te werk gaat? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. We vertellen je graag vol enthousiasme meer over onze werkwijze en dienstverlening.