Verbeter jouw cashflow aan de hand van deze tips!

Collect.nlNieuws / Verbeter jouw cashflow

Waarom debiteurenbeheer een grote bijdrage levert aan cashflow optimalisatie binnen een organisatie.

Bij Collect kunnen we het niet vaak genoeg benadrukken. Met gedegen debiteurenbeheer vergroot je jouw cashflow waardoor jouw onderneming financieel gezond blijft. Debiteuren die een factuur te laat of helemaal niet betalen, wil je hier daarom zo spoedig mogelijk aan herinneren, omdat ze anders jouw liquiditeitspositie in gevaar brengen. Maar wat te doen als zij niet spoedig overgaan tot betaling? Bij Collect weten we wat te doen.

Tips over het verbeteren van jouw cashflow
Om ervoor te zorgen dat jouw facturen zo snel mogelijk worden voldaan is het aan te raden deze op korte termijn de deur uit te doen. Wat kan je doen:

  • Verstuur na levering van jouw dienst of product direct een factuur. Hoe eerder je de rekening verzendt, hoe eerder je betaalt krijgt. Bovendien zit de geleverde service nog vers in het geheugen waardoor mensen eerder geneigd zijn om tot actie over te gaan.
  • Het is belangrijk om de factuur zo overzichtelijk mogelijk te houden en de betalingstermijn er duidelijk in te vermelden. Dit om misvattingen te voorkomen.

Een actief debiteurenbeheer hanteren
Het bijhouden van jouw debiteurenbeheer is uiterst belangrijk wanneer je de cashflow wilt verbeteren. Wat je kan doen:

  • Verloopt er een betalingstermijn, dan is het van cruciaal belang om zo spoedig mogelijk contact met de debiteur op te nemen. Een vriendelijk telefoontje of een informele betalingsherinnering is een goed begin.
  • Krijg je de debiteur telefonisch niet te pakken en/of reageert hij niet op je herinneringsmail of brief? Stuur dan een aanmaning. De debiteur moet weten dat er consequenties aan verbonden zijn wanneer deze niet overgaat tot het betalen van de vordering. Houd er wel rekening mee dat je de relatie tussen jullie beiden niet wilt beschadigen. Blijf daarom altijd vriendelijk.

Debiteurenbeheersysteem Collect
Met ons vooruitstrevende systeem was het op orde brengen en houden van jouw debiteurenbeheer nog nooit zo eenvoudig. Koppel jouw boekhoudprogramma aan het systeem en de betaaldata van jouw facturen worden keurig in de gaten gehouden. Wordt één van de betaaltermijnen overschreden, dan verstuurt ons systeem automatisch een herinneringsmail of -brief. Hoe wij jouw debiteuren benaderen – informeel of formeel – dat bepaal jij. Wil je gedurende het debiteurenbeheer- of incassotraject een pauze inlassen, omdat je bijvoorbeeld zelf in gesprek bent met de debiteur? Het kan op ieder gewenst moment. Met slechts één muisklik.

 

Wil jij jouw cashflow verbeteren? Kom in actie

Zou je graag jouw debiteurenbeheer verbeteren zodat je cashflow wordt verbeterd? Vraag nu geheel vrijblijvend meer informatie aan of neem contact met ons op. Bij Collect staan we je graag te woor